top of page

Dokumenttielokuva Yllättävät rotat

Rotat joutuvat kulttuurissamme usein konnan rooliin. Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että rotat todellisina eläiminä ovat paitsi tuntevia ja älykkäitä, myös yllättävän empaattisia.

Sirius (valkoinen) kohtaa ensimmäistä kertaa uudet ystävänsä. Kuljetuslaatikosta kömpivät elokuvarottien joukkoon liittyvät nuoret tulokkat: Vega, josta kasvaa lempeä laumanjohtaja, ja Polaris, joka myöhemmin osoittautuu valmiiksi vaarantamaan itsensä suojellakseen muita.

Elokuva on parhaillaan suunnitteluvaiheessa. Siinä tullaan seuraamaan joukkoa lemmikkirottia: niiden taitoja, kokemusmaailmaa ja yksilöllisiä luonteita. Lisäksi päähenkilöinä on kaksi laboratoriorottaa, joiden elämä saa epätavallisen käänteen.

Katsojalle tutuiksi tulevien yksilöiden elämän ja niiden yllättävien kykyjen pohjalta elokuvan näkökulma laajenee suurempaan mittakaavaan: laboratoriorottien elinolosuhteiden parantamisessa piileviin käyttämättömiin mahdollisuuksiin  ja siihen, millaisia inhimillisiä uusia keinoja on mahdollista kehittää villirottien kannansäätelyyn.

Käytämme kuvauksissa pieniä kameroita, joilla saa lähikuvaa rottien omassa ympäristössä. Kuvassa kamera on vaihteeksi tavallisella jalustalla, jonka Polaris (valkoinen) ja Altair (harmaa) päättävät testata kiipeilytelineenä.

bottom of page