top of page

Koiran maailma VR

Virtuaalitodellisuusstudio Teatime Researchin kanssa kehittämämme virtuaalitodellisuuskokemus avaa näköalan koirien maailmaan.​

Noin kymmenminuuttinen kokemus on kehitetty erityisesti tiedekeskusten ja museoiden käyttöön. Kieliversiot ovat suomi ja englanti.

Kohtaus Koiran maailma VR:stä, tässä aiheena aistit. Näkökulma on vuoroin ihmisen ja koiran. Tässä yksi esimerkki koiran todellisuudesta: hajuaistimukset, kuten omistajan jalanjälkien ja popcorn-kulhon tuoksu, ovat koiralle paljon voimakkaampia kokemuksia kuin meille.

Todellisessa, VR-laseilla koettavassa kokemuksessa ympäristö näkyy joka puolella kokijan ympärillä, luonnollisen kokoisena ja kolmiulotteisena. Kokemus on tällöin paljon vaikuttavampi kuin valokuvissa.

Aisteja ja tunteita

Edessäsi aukeaa rikas hajumaailma. Kuulemasi äänet ja näkemäsi värit ovat erilaisia kuin ihmisen näkemät. Ihmisten puhe kuulostaa koiran korvin aivan toisenlaiselta kuin meille. Ajantasaiseen tieteelliseen tietoon perustuva virtuaalitodellisuuskokemus vie sinut matkalle koirien aisteihin, tunteisiin ja hyvän elämän aineksiin.

​​

Laajennettu versio tulossa

Myöhemmin kehitettävä laajempi, noin tunnin mittainen virtuaalitodellisuuskokemus tulee sisältämään tietoa myös koiran koulutuksesta, terveydestä, pennun hoidosta ja monista muista aiheista. Se tulee tarjoamaan ainutlaatuisen työkalun kaikille, jotka jakavat tietoa nykyisille ja tuleville koiranomistajille: koira-alan järjestöille, koirankasvattajille, eläinsuojeluyhdistyksille, löytöeläintaloille ynnä muille.​​

Koiran maailma VR on Arador Productionsin ja virtuaalitodellisuustudio Teatime Researchin yhteistuotanto.

 

Tuotannon on osarahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö, rahoitusinstrumenttina  Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK:in DIgiDemo-järjestelmä.

AVEK logo.png
bottom of page