top of page

Internet-videosarja tuotantoeläimistä

Yhteistyössä moninkertaisesti palkitun brittiläisen dokumentaristin Amanda Feldonin ja Somerolla toimivan EläinsuojelukeskusTuulispään kanssa tuotamme internet-videoita ja niihin linkittyviä artikkeleita.

Sarja tulee avaamaan yllättäviä, tieteeseen perustuvia näkymiä yleisimpien tuotantoeläiminä pidettyjen eläinlajien mielenmaisemaan ja taitoihin. Kuinka nopeasti vanha kana oppii uusia temppuja? Miksi sioille on niin tärkeää päästä tekemisiin kasvillisuuden ja veden kanssa? Millaista on elää valtavana mutta herkkänä härkänä?

Eläimet on kuvattu tavanomaisen tuotantoympäristön sijasta näiden lajien luontaista elinymäristöä osittain muistuttavissa oloissa. Tällöin eläimissä tulee esiin monipuolisia käyttäytymismuotoja ja vivahteikasta viestintää. Videoilla esiintyviin eläimiin sisältyy useita Tuulispään vierailijoiden kestosuosikeista.

Tuotannon rahoittajat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta sekä Suomen tiedetoimittajain liitto.

Eläinsuojelukeskus Tuulispään perustaja ja johtaja Piia Anttonen rapsuttamassa vasikkaa, joka naurtii tilanteesta kuin koira.

Videoilla nähdään muun muassa, miten yllättävän nopeasti kana oppii.

Tässä Helena Telkänranta totuttaa kanoja käsittelyyn ruokapalkinnoilla.

Kana suorittamassa sille opetettua tehtävää: osoita, mikä näistä kuvista on violetti?

bottom of page