top of page

Ihmiset

Aradorin tiimissä on joukko kokeneita ja lahjakkaita ammattilaisia: tieteen, taiteen ja teknologian osaajia, kokemusta yritystoiminnasta ja mediataitoja.

Palkallinen henkilökunta

Aradorin omaan palkattuun väkeen pääset tutustumaan alla. Lisäksi projekteissamme on palkallisesti mukana osaajia kumppaniyrityksistämme Teatime Researchista, Armenta Benessistä, Eläinlääkäriasema Askelesta sekä Helsingin yliopistosta.

Helena Telkänranta.jpg

Helena Telkänranta

Perustaja ja toimitusjohtaja

Helena on eläinten käyttäytymistieteen tohtori ja yksi Suomen kärkipään asiantuntijoita eläinten kokemusmaailman tutkimustiedon alalla. Aradorissa Helenan vastuualueisiin sisältyvät projektien johtaminen, osallistuminen suunnitteluun ja kirjoittamiseen sekä yhteistyö kumppaniorganisaatioidemme kanssa. Aikaisemmin Helena on työskennellyt tutkijana Helsingin yliopistossa ja Bristolin yliopistossa Britanniassa sekä suunnitellut ja vetänyt kehittämishankkeita eläintenpidon ammattilaisille Suomessa ja ulkomailla, avaten uusia uria muun muassa eläinystävällisten menetelmien käyttöön aasialaisten työnorsujen koulutuksessa. Suomessa hänet tunnetaan myös moninkertaisesti palkittuna tietokirjailijana ja pitkän linjan tiedeviestintäammattilaisena. Työuransa rinnalla Helena on tehnyt vapaaehtoistyötä muun muassa ympäristönsuojelun ja ihmisoikeuksien aloilla. Harrastuksista tärkeimpiin kuuluu luonnossa liikkuminen.

Maija Karala.jpg

Maija Karala

Tiedetoimittaja ja kuvittaja

Maija on evoluutiobiologian maisteri, joka on tehnyt monipuolisen tiedeviestintäuran tiedetoimittajana, tietokirjailijana, kuvittajana ja luennoitsijana. Aradorissa Maija osallistuu sarjakuva- ja peliprojektien suunnitteluun, kerää tutkimustietoa ja tekee kuvitustöitä. Hänen kädenjälkeään ovat muun muassa Hevosen mieli -kirjan ja työn alla olevan Koiran mieli -kirjan sarjakuvat sekä lemmikkiluentojen piirrokset. Maija on mukana myös Järviseikkailu -mobiilipelimme ja Yllättävät rotat -dokumenttielokuvamme kehitystiimeissä. Maijan töitä näkee myös muun muassa Helsingin Sanomien tiedesivuilla, Tiede-lehdessä ja Tiedekeskus Heurekassa, minkä lisäksi hänet tunnetaan Erään plaaneetan ihmeitä -blogistaan. Maija viettää vapaa-aikaansa kesyrottien ja luontovalokuvauksen parissa.

Ville Sinkkonen.jpg

Ville Sinkkonen

Konseptitaiteilija ja 3D-taiteilija

Ville on yksi Suomen kärkipään tiedetaustaisista eläintaiteilijoista. Hänen monipuolisiin taitoihinsa lukeutuvat muun muassa high art -tyyppiset piirros- ja maalauskuvitukset, kolmiulotteinen tietokonemallinnus, mobiili- ja tietokonepelien hahmojen ja elementtien tuottaminen sekä virtuaalitodellisuuden konseptointi. Aradorissa Ville osallistuu sarjakuva-, peli- ja virtuaalitodellisuusprojektien suunnitteluun sekä tuottaa 3D-malleja ja kuvituksia. Hänen tuotantoaan ovat muun muassa Koiran maailma VR:n 3D-mallit sekä Hevosen mieli -kirjan ja työn alla olevan Koiran mieli -kirjan kansikuvat, kirjojen sarjakuvasivujen värimaailma ja kirjojen lukujen lopussa olevat taidepiirrokset. Ville on mukana myös Järviseikkailu -mobiilipelimme sekä ammattikäyttöön lypsykarjatiloille tuotettavan virtuaalisen oppimisympäristön kehitystiimeissä. Ville on aikaisemmin työskennellyt virtuaalitodellisuus- ja pelistudioissa sekä tuottanut taidetta ja 3D-malleja tilaustöinä erilaisille kotimaisille ja kansainvälisille organisaatioille, muun muassa BBC:lle.

Miia Kantinkoski.jpg

Miia Kantinkoski

Eläinten käyttäytymisen ja koulutuksen asiantuntija

Miia on tutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, jolla on pitkä kokemus myös ihmisten opastamisesta ja alan ammatillisen koulutuksen kehittämisestä. Aradorissa Miia on mukana Koiran mieli -sarjakuvakirjan kehitystiimissä sekä toimii muissa eläinten kouluttamisen ammattitaitoa vaativissa tehtävissä: hän on muun muassa kouluttanut ja ohjannut Koiran maailma -virtuaalitodellisuuskokemuksessa esiintyvät koirat. Miialla on eläinten ja ihmisten kouluttamisesta 25 vuoden työkokemus. Hän on opastanut kuulovammaisia ja pitkäaikaissairaita kouluttamaan koiria avustajikseen, kouluttanut koiria muihin erityistehtäviin ja kouluttanut erilaisia eläimiä elokuviin ja mainoksiin. Miia on ollut kehittämässä suomalaista eläintenkoulutuksen ammattitutkintojärjestelmää ja opettanut eläintenkouluttajia eri oppilaitoksissa. Hän on Suomen Eläintenkouluttajat ry:n perustajajäsen ja toimi sen puheenjohtajana. Hänet tunnetaan myös lasten tietokirjailijana ja toisena Sempatia-podcastin tuottajista. Vapaa-aikaansa Miia viettää koiriensa ja puisen purjeveneensä kanssa.

Matleena Lappalainen.jpg

Matleena Lappalainen

Tiedeviestintäassistentti

Matleena opiskelee ympäristötieteitä ja viestintää Helsingin yliopistossa, ja hän on kiinnostunut muun muassa sosiaalisen median käytöstä tiedeviestinnässä. Aradorissa Matleena työskentelee opintojensa ohella viestintätehtävissä, kuten some-sisältöjen tuotannossa ja some-tilien ylläpitäjänä sekä asiakaspalvelussa. Hän on myös mukana Hevosen mieli -sarjakuvakirjamme kehitystiimissä. Kansainvälistä kokemusta Matleenalle on kertynyt hänen ollessaan vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Hän harrastaa hevosia ja koiria.

Vapaaehtoiset asiantuntijat

Aradorin vapaaehtoiset asiantuntijat ovat kokeneita omien alojensa ammattilaisia, jotka ovat kokopäivätyössä muualla ja antavat vapaa-aikanaan omaa osaamistaan Aradorin ja sen tuotteiden kehittämiseen.

Taina Tengvall.jpg

Taina Tengvall

Hallinnon ja markkinoinnin asiantuntija

Taina on kauppatieteiden maisteri, jonka osaamisalueita ovat markkinointi, viestintä ja hallinto. Aradorin kehittämiseen Taina on osallistunut sen perustamisen suunnitteluvaiheesta asti, ja hän on yhtiön hallituksessa. Taina osallistuu muun muassa Aradorin toimintastrategian ja viestinnän suunnitteluun, ihmisten terveyttä edistävään tuotekehitystyöhön sekä hoitaa osan hallinnosta. Runsaan kymmenen vuoden työkokemus erilaisista yrityksistä muun muassa lakiasiain- ja IT-alalla on kartuttanut monipuolisen työelämäosaamisen. Tainaa kiinnostaa ihmisten ja eläinten kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä monenlaisissa luonnonympäristöissä liikkuminen.

Joonas Gustafsson.jpg

Joonas Gustafsson

Palvelumuotoilun ja käytettävyyden asiantuntija

Joonas on tietojenkäsittelytieteen maisteri ja IT-ammattilainen, jonka erikoisalaa ovat käyttäjäkokemuksen optimointi, konseptointi ja palvelumuotoilu. Opintojensa ohella hän luki eläintieteen oppimäärän, ja on nykyään Suomen kärkipään asiantuntijoita matelijoiden ja sammakkoeläinten hoidossa. Aradorissa Joonas kuuluu Järviseikkailu -mobiilipelimme kehitystiimiin ja antaa panostaan muilla osaamisaloillaan, muun muassa ratkaisten IT-erityisosaamista vaativat kysymykset. Joonaksella on IT-alalta kahdenkymmenen vuoden työkokemus. Työnsä ohella hän toimii asiantuntijana seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnassa maa- ja metsätalousministeriössä. Joonas osallistuu myös käytännön eläinsuojelutyöhön Lohjan eläinsuojeluyhdistyksessä ja Herpille koti -ringissä. Lopulla vapaa-ajallaan Joonas harrastaa omakotitalon ylläpitoa ja dekkareita.

Mari Tienhaara.jpg

Mari Tienhaara

Lämpökuvantamisen asiantuntija

Mari on eläinlääketieteen tohtori ja Suomen johtava asiantuntija lämpökuvantamisen käytössä eläinpotilaiden diagnostiikan apuna. Aradorissa Mari osallistuu tutkimussuunnitteluun ja tutkimusten toteutukseen, erityisesti kivun havaitsemisen ja hoidon parantamiseen tähtäävien lämpökuvantamismenetelmien kehittämisessä. Osa tutkimuksistamme toteutetaan Eläinlääkäriasema Askelessa, joka on maamme kärkeä koirien kivunhoidossa ja jossa Mari on perustajana ja osaomistajana. Mari työskentelee Askelessa eläinlääkärinä, erityisosaamisaloinaan lämpökuvantamisen lisäksi kardiologia ja laboratoriodiagnostiikka.

Johanna Oksanen.jpg

Johanna Oksanen

Visuaalisen viestinnän ja kansainvälisten kumppanuuksien asiantuntija

Johanna on visuaalisen journalismin maisteri, jonka osaamisalueeseen kuuluvat myös kansainvälinen verkostoituminen ja tekijänoikeuskysymykset. Aradorissa Johanna osallistuu visuaalisen viestinnän ja kansainvälisen markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen. Johanna on työskennellyt kuvajournalismin parissa kolmekymmentä vuotta. Hän on asunut ja työskennellyt myös Britanniassa ja Kanadassa. Johanna on kiinnostunut erityisesti eläinten välisestä kommunikaatiosta. Luottamustehtäviin kuuluu muun muassa toiminta Luontoliiton hallituksessa. Vapaa-ajallaan Johanna harrastaa ja retkeilee koiransa kanssa.

bottom of page